diumenge, 5 d’octubre del 2014

VNV NATION - Lightwave

05/10/2014:


Ja fa gairebé un mes de la Diada, i fins ara no havia tingut temps de dir-hi la meva.

És el tercer any consecutiu que els catalans fem una demostració contundent de la nostra voluntat d'independència, i per tant de llibertat. En el 2012 la sorpresa va ser brutal i engrescadora. Varem anar a una manifestació on ens pensàvem que ens trobaríem els “de sempre”. Però ens varem trobar una gentada com mai ens haguérem imaginat. El col·lapse va ser tan gran, que no ens varem moure del lloc. L'endemà, la sorpresa va continuar, ja que a la feina era un constant “jo també hi era”.

L'any passat varem ser capaços d'organitzar-nos i varem fer una manifestació de la nostra voluntat de llibertat, més arregaldeta. Personalment no vaig patir massa pel èxit de gent, però sí patia per si seriem capaços d'organitzar una cadena humana, des de la punta nord fins a la punta sud. I varem triomfar plenament. Ho varem aconseguir demostrant al món que el que volem no és una dèria que ens ha donat ara. Per mi va ser la demostració que els catalans volem la independència. La cadena humana va deixar clar el que volem, però no ens deia que i quant estem disposats a pagar, o el que és el mateix, quina capacitat de sacrifici i esforç tenim. També va demostrar al món, que som capaços d'organitzar-nos i assolir objectius, com qualsevol altre país.

Aquest any ja patia més. Aquest cop, la manifestació era molt molt molt ambiciosa tant en l'objectiu com en la quantitat necessària de gent per tenir èxit, a més, pensava que el “cansament” és faria veure. Però també ens en hem sortit. Hi varem ser aproximadament 1.800,000 persones, i varem construir un mosaic espectacular. Va ser un èxit descomunal, que ens ha donat moral per seguir endavant (ara, no ens podem aturar sinó volem que la resta del món, espanyols inclosos ens prenguin seriosament)

Fins ara, les coses s'estan fent bé. Hem demanat un diàleg que se'ns ha negat sempre (alguns podríem dir, que aquest diàleg s'intenta tenir des de fa 300 anys). S'han fet unes eleccions on és reclamava el “dret a decidir” d'una manera incontestable, i on el conjunt de les forces polítiques que duien això al seu programa electoral, van veure augmentada la seva representació. S'han fet unes altres eleccions (les europees) on ha guanyat ERC, una força política que porta gairebé 50 anys amb la independència com a primer punt del seu programa.

Altres coses que s'estan fent bé, és el fet, que els polítics van darrera la societat civil, i és aquesta la que està marcant els objectius. És la societat civil, la que ha organitzat tot un seguit de mobilitzacions, que fan que aconseguim cridar l'atenció del món, i al mateix temps, ens carrega les piles per seguir endavant. Cal que recordem que apart de les tres grans mobilitzacions, també s'ha omplert el Nou Camp amb motiu del concert per la independència, O també la concentració de gent (sota la pluja) davant dels ajuntaments catalans, o com avui, entre el 80% i el 90% dels alcaldes catalans, donen suport a la reivindicació, si més no, de votar per poder decidir (he de dir, que l'alcalde de Blanes, ha preferit anar a una costellada del Pe-eSe-Ce enlloc de seguir el manament que el ple municipal li va fer sobre aquest tema)


Bé, en definitiva, seguim endavant, tot i les patètiques traves que ens posen els espanyols, (patètiques però potents) i esperem que la nostra voluntat de llibertat arribi a sentir-se arreu difonent-la com una ona d'energia. És per això que he escollit “Lightwave” de VNV Nation per acompanyar imatges del que varem fer el passat 11 de setembre. Un tema, més que no pas una cançó, potent i constant, com s'està mostrant la ciutadania catalana. VNV Nation fa un parell de temes d'aquest estil en cada CD, que sempre m'han fascinat i em captiven. Potser el vídeo que he fet, no li fa justícia a la música, ja que les imatges tenen molta força, i fan que no s'estigui pendent de la música, com aquesta es mereix. Però és que el títol és perfecte, ja que la mobilització que varem fer en la passada Diada, s'ha d'expandir com una ona de llum que il·lumini tot el món amb els nostres anhels, esperances, aspiracions i deixem-ho clar, la necessitat imperiosa de llibertat i de decidir per nosaltres mateixos.

Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu!!

ANY: 2005
CD: Matter + form