diumenge, 9 de novembre del 2014

DEPECHE MODE – Nothing to fear (Live - London 1982)

09/11/2014:


Ja tenim el 9N aquí. Desprès de tan temps, sembla que podrem dir-hi el que pensem els catalans sobre quina ha de ser la nostra relació amb Espanya. Ho podrem fer sempre que els Espanyols ens deixin, és clar.

Només per fer una mica de memòria, la idea inicial era la de fer un referèndum sobre si volíem o no, ser independents (pregunta que considero totalment estúpida- Qui no vol ser independent? Qui vol ser depenent? Finalment no podem fer el referèndum i per tant es va intentar fer una consulta popular, que també va ser prohibida per les autoritats i pels tribunals espanyols. I d'aquí que el govern de Catalunya (i jo crec que amb tota la complicitat de la resta de partits, i sobretot de les entitats privades) es tragués de la màniga la fórmula de la participació ciutadana. No tenim funcionaris, ni cens, però tenim voluntaris i votants, que és el que de debò importa. Doncs això també ha estat prohibit per les autoritats espanyoles i els seus tribunals. La “gràcia” està en que en realitat és força difícil, a la pràctica, fer que aquesta prohibició es compleixi.

És vital pel país, i per tant per la seva gent, que és del que es tracta, que aquesta participació ciutadana sigui massiva, i no ens deixem vèncer pel desprestigi que ha patit aquesta participació, des de les files espanyoles i des de les files dependentistes que tenim a Catalunya. No serà tan ridícula ni tan nyap com ens han volgut fer creure, si finalment han intentat, i de fet, ho han fet prohibir aquesta mobilització de fireta, com ha estat qualificada per aquells i aquelles que tenen por de saber i de demanar la opinió del poble.

L'altre estratagema que han fet servir, és la de la por. Per tal de fer-nos entrar la por al cos i boicotejar la participació, han fet veure moviments de tropes militars, sent una clara amenaça bèl·lica, que evidentment no s'atreviran a utilitzar. L'altre por, es la de la justícia, si això que tenen els espanyols se'n pot dir justícia. Ens volen fer creure que si participem en aquesta participació pot tenir conseqüències jurídiques i penals. No hem de tenir por de res. No podem tenir por de utilitzar la democràcia. No podem tenir por de ser propietaris del nostres futur i del nostres destí. Només hem de tenir por a quedar-nos sense fer res i que les coses segueixin anat com van, que ens deixen fer les coses, o no, que és lo que normalment passa. Tinguem-ho clar. Por de res.

La cançó avui és clara, Nothing to fear de Depeche Mode. Poso un directe de 1982, d'aquestacançó instrumental, que sempre m'ha semblat sensacional. Una obra mestra. Senzilla, però perfectament condimentada, equilibrada.

 
Si algú escolta aquesta cançó, ho hauria de fer amb els llums tancats, i els so a tota canya.
Què en gaudiu.

ANY: 1982